-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:15820 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

سود حلال و حرام يعني چه؟
در پاسخ به سؤال نكات زير را عنايت فرماييد: الف) سودي كه از طريق معامله و خريد و فروش عائد فروشنده مي شود اشكال ندارد. ب ) گران فروشي به مسلمانان اگر به حد اجحاف نرسد مذموم است و در صورت اجحاف جايز نيست و آثار وضعي دارد و ممكن است بركت را از كسب و كار انسان ببرد و يا درآمد آن در موارد بيماري و گرفتاري و امثال آن به مصرف برسد. امام صادق(ع) در مقابل سود فراواني كه غلام ايشان در يك معامله آورده بود ضمن نپذيرفتن آن سود فرمودند: «ما را به اين سود نيازي نيست و جنگيدن با شمشير از طلب روزي حلال آسان تر است» (وسايل الشيعه ج 12 ص 311). بنابراين سعي كنيد به سودي كه در نظر خودتان عادلانه است [با توجه به سرمايه معطلي سرمايه مخارج و زحمات شما و ]...اكتفا نماييد. خصوصاً نسبت به فقرا كه تخفيف در حد ممكن ثواب دارد و موجب عاقبت به خيري مي شود. ج ) آن سودي كه شنيده ايد حرام است سودي است كه از طريق معاملات حرام مانند معامله ربايي خريد و فروش چيزهاي حرام يا عين نجس و با غش در معامله به دست آمده باشد. غش؛ يعني يك جنس مرغوب را با غيرمرغوب مخلوط كردن و به عنوان مرغوب فروختن و يا تقلب و كلاه برداري. در حديثي از پيامبر اكرم(ص) نقل شده كسي كه در معامله با مسلمانان غش كند از ما نيست (يعني مسلمان نيست اگر چه به ظاهر ادعاي اسلام نمايد). در حديث ديگر از امام صادق(ع) نقل شده كسي كه مي خواهد تجارت و كاسبي كند بايد مسائل آن را ياد بگيرد تا دچار معاملات حرام نشود.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.